9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Det sitter i väggarna

Historikern Christopher O'Regan och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg. Foto: Janne Danielsson/SVT

Publicerad 10 november 2015 15:22

Det sitter i väggarna

- För första gången i mitt liv kände jag att jag var tvungen att uttrycka min tacksamhet och stora glädje över ett program i SVT. "Det sitter i väggarna". Vilket fantastiskt program och vilka otroliga programledare. Christopher O´Regan har jag hyst en stor beundran för sedan tidigare. Hans genuina kärlek till historia, till människorna och till miljöerna. Sidekicken Erika Åberg, för mig helt okänd tidigare, som med sin milda personlighet och sakkunskap om gamla tiders byggtekniker och fulla respekt för dess egenvärde åstad kommer lysande resultat. SVT:s uppdrag att vara folkbildande har enligt mitt förmenande aldrig tidigare presenterats så gediget och välsmakande som i detta program. Personligen tror jag att mycket av den förstörelse och utplåningen av Sveriges byggnadshistoria som ägde rum under sextio-sjuttiotalet berodde på en otrolig okunskap. Dagens klämkäcka "Designorakel" och Arga raketsnickare kan bli döds stöten för de få kvarvarande skyddsvärda objekt av vardagshistoria som finns kvar. Så underbart att då få njuta av detta program. Tack SVT!- Åååå, vilket bra program, alltså "Det sitter i väggarna".
Jag bara njöt och ville inte att programmet skulle ta slut. Bra gjort och mycket intressant
och upplysande. Tack för detta fina program! Kommer följa det med spänning!


- "Det sitter i väggarna" Vilken lysande programidé och innehåll både för deltagare i programmet och oss tittare, Intressant, lärorikt och engagerande på alla sätt. TACK!
Ett släktforskningsprogram med hus som utgångspunkt - utmärkt.
Så mycket intressantare än den inköpta programidén "Vem tror du att du är" där de medverkande mestadels verkar ointresserade och oengagerade av alla fakta som presenteras för dem och bara åker och åker från plats till plats.


- "Det sitter i väggarna" - fantastiskt bra program! Minska andelen kändistramsprogram och öka andelen sådana här välgjorda kvalitetsprogram! Detta var en fullträff!247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör