6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Janne Josefsson och Karin Mattisson

Uppdrag gransknings programledare Janne Josefsson och Karin Mattisson. (foto: Sofia Sabel)

Publicerad 14 september 2015 11:46 - Uppdaterad 18 september 2015 11:22

Uppdrag granskning

Många tittare hör av sig med beröm till Uppdrag Granskning.

- UG är ett fantastiskt program! Ert granskande har faktiskt betydelse för samhället, jag hoppas verkligen att ni får fortsätta!

- Den här Jan Josefsson är ju fenomenal.

- Tack Uppdrag granskning för Er storsatsning på äldres villkor i Sverige.
Hoppas att många öppnar sina ögon för allvaret i vårdkrisen med hjälp av inslagen i Ert program. Precis som jag fick nu hela svenska folket se vad som pågår i det tysta hos människor vilka är för sjuka och svaga för att själva ta sig ton.
Tack också särskilt för att Ni lyckades väva ihop politik och vårdfrågor. Att börja med Stefan Löfvéns tydliga löften i valrörelsen om bättre välfärd för de människor som byggt upp Sverige och sedan avsluta med Göran Josefssons frågestund av äldreministern Åsa Regnér var verkligen skickligt gjort.
Alla Ni intervjuade under programmet kunde ju intyga att här behövs de pengar och resurser som utlovats i valrörelsen.
Att dessutom "glömmas bort" efter att ha arbetat ett helt liv när man blir gammal och sjuk måste ju ses som det värsta förfall vårt samhälle kan tänka sig. Tack för att Ni vågade visa detta. 
Det bästa var dock när den unge mannen, som var undersköterska, sakligt berättade om hur han upplevde sin arbetsgivare och arbetet. Frågan som där kom fram tror jag många hoppas SVT arbetar vidare med. Hur skall arbetsvillkoren förbättras för anställda i vårdyrket? För till sist kan ju aldrig en sjuk och gammal person hjälpa sig själv, det måste ju bli de unga och friska som tar vid här. Den andan att ta över stafettpinnen, måste SVT försöka hjälpa till att bygga upp här i vårt land. Och Uppdrag Granskning i går blev en verklig tankeställare för många av Era tittare, det är jag och många med mig övertygade om. En eloge till Uppdrag Granskning!

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör