7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 4 september 2015 10:06 - Uppdaterad 4 september 2015 10:07

Tack för er satsning på flykting-katastrofen!

- Tack! Tack för er satsning på att informera om flyktingkatastrofen! Hoppas att många öppnar sina ögon för allvaret i denna kris, som jag gjorde idag , genom er satsning. Bra argument från Röda korsets chef och ärkebiskopen. Kunde Europa hjälpa flyktingar på 40-talet, kan vi idag hjälpa människor i nöd.

- Tänkte först avstå från att se det nyinsatta programmet om flyktingkatastrofen i går för det kändes som att jag hade fått min dos av sorg och elände och ingen skulle tacka mig om jag också gick och dränkte mig av ren frustration över hur det faktiskt ser ut och är. Men så började jag kika med ett öga och sedan med två och i ärlighetens namn var det ett mycket fint och bra program där programledaren hela tiden höll en proffsig nivå på det hela och hon ställde just de frågor som jag undrade över och liksom mig fick hon inte hon heller några svar angående hur man ska lyckas få ihop det... Tack ändå för programmet som var riktigt bra, det gick att se det utan att tappa allt mod...

- Det vore bra om ni balanserar upp nyhetsfödet med berättelser om då det går bra med invandringen till Sverige. Då invandrarna finner sig bra tillrätta, och får bra emottagande. Visa mer på möjligheter där kommuner och människor ställer upp och gör fantastiska insatser. Där människor möts. Där människor blir välkomnade som resurser och positivt tillskott till samhället. Det är säkert fler saker som görs som är positiva i vårt härliga Sverige. Det som gör oss stolta och glada. Nu fokuseras det oftast på de fall då det går dålig. Jag tror att det positiva är i majoritet men drunknar i nyhetsflödet.

- Tack Pekka Heino i Gokväll. Du är så empatisk och professionell i den svåra stund med att beskriva flyktingars situation. Samtidigt som du är här och nu. Gripande hur du hanterar det svåra kontra vår verklighet i Sverige. Du är verkligen duktig i ditt arbete som programledare. Tack än en gång.

Sociala medier

Per Nilsson ‏@Pernil Ett Aktuellt med mycket starka inslag och bra diskussioner. SVT leverera. #aktuellt

The Lemon Curd ‏@DarthBawar Älskar formatet för paneldiskussionen om #flykt just nu. Ersätt Debatt m detta eller inför nytt program i tablån, SVT.

Magnus Betnér ‏@Magnusbetner +1000 RT @cbperlenberg: hoppas verkligen att SVT fattar hur bra detta formatet är och att detta bör ersätta Debatt omgående

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör