7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Under samma tak

Jerina Laaksonen och Ulla Ganslandt i "Under samma tak". Foto: Ulrika Malm/SVT (Montage)

Publicerad 5 mars 2015 16:14 - Uppdaterad 5 mars 2015 16:23

Under samma tak

- Ser fram emot del 2. Jag har inte skrattat så mycket på länge. Många igenkänningstecken för mig, en "gamling".


- Hej! Olika kulturskribenter ondgör sig över er nya programserie "Under samma tak". De har, liksom de flesta andra som klagar över programmet, missat hela poängen. Jag är mycket kräsen när det gäller program och brukar aldrig sitta och slötitta på TV-program. Efter nyheterna var jag på vippen att stänga av, men blev nyfiken på "under samma tak" när det började.

Jag kan ge er mycket beröm för programmet och det är i allra högsta grad ett program inom ramen för public service. Jag kommer att se varje program med god behållning. Sverige är så ålderssegregerat och då blir ett sådant här socialt experiment både intressant och relevant. Stå på er och vik inte ned er.

Om Svt ska ta bort "tramsprogram" så kan ni ta bort melodifestivalen (en massa skitlåtar som låter lika), matlagningsprogram och fåniga frågesporter. MVH / Nöjd tittare. 


- Tycker serien behövs i vårt åldersdiskriminerade samhälle, alltså ett program för alla åldrar där människor möter människor. Det är under reklamerat och riktig publice service. Så trött på propra och vackra låtsas människor i program som Big brother och Paradise hotell detta är riktiga människor.


- Såg "Under samma tak" igår. Det kritiserades av kulturpanelen i gomorron tv. Inte en reality såpa till, lät det. Mer kultur, sånt här ska det vara färdigt med i Svt menade de ungefär.
Jag följer Farmen, gillar Så mycket bättre, Stjärnorna på slottet samt sommarpratarna. Man kan säkert döma det här nya som något flamsigt dravel. Men, jag såg en sak i det här. Det skildrade det som kallas för samhället. Generations konflikter, dammiga förutfattade åsikter kom upp. Det gick en serie där Karl-Jan fick ta sig an lite obstyra tjejer. Först pekade de fingret åt hans sätt, sen började de duka snyggt osv.

Alla i de här programen kommer förstås in i ett slags spel, en roll. I programmet igår startade det med gnäll, en direkt uppdelning. Men jag säger som en chef hos er sa imorse: Ge det lite tid. Jag tyckte att det vände efter frågetävlingen. Tänker på integration. Kanske att ta i, men gör likväl en liten jämförelse med filmen Trevliga människor. Somalierna från min stad, Borlänge. Kanske kan det bli så, tänker jag, en slags förändring i tänket hos de yngre och äldre som tittar på Under samma tak. Bara en tanke. JAG...kommer att titta i fortsättningen. Tack SVT

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör