7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 5 mars 2015 16:29

"SVT är bra. Riktigt bra"

- Känner att jag vill vara lite motvikt till alla synpunkter som kommer in med kritik mot SVT. Enligt min uppfattning är SVT bra. Enastående bra dessutom. Bra nyheter. Bra sport med i och för sig (för) mycket ishockey och fotboll, men utöver detta med en enastående bredd med skidor, hästsport, friidrott, bandy, handboll, orientering mm. Dessutom gör de massor av egna bra serier (blå ögon, Jordskott, Äkta människor, Torka inte tårar.. mm och köper dessutom in de bästa utländska serierna, Game of thrones, True detective, Shetland, Homeland, mm. Listan kan göras lång. Dessutom otroligt bra barnprogram. Bra och analyserande samhällsprogram, Kortespondenterna, Agenda mm. Underhållningen har bredd och djup, men det är klart att ett och annat bottennapp finns, men man måste få misslyckas ibland.

Glöm inte heller bort den fantastiska digitalavrevolutuonen som SVT har genomfört. Världsledande! Enastående!

Vad många dessutom glömmer bort är att fri och oberoende public service media är en av grundpelarna i ett demokratiskt samhälle. Utan SVT och SR skulle vi på sikt få ett amerikanskt medialandskap där mest pengar köper mest tv tid och kan pumpa ut sin propaganda tillintetgöra ont anande lyssnare och tittare. Därför är det också viktigt att SVT har bredd och kan locka med inte bara smala, seriösa produktioner som lockar en intellektuell medelklass.

Skulle sammantaget faktiskt vilja utnämna SVT till den kanske bästa och viktigaste samhällsinstiturionen vi har. Det är något för den nya VD:n att förvalta!!

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör