7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 23 februari 2015 09:54 - Uppdaterad 23 februari 2015 10:07

"Önskar SVT i konkurs"

En tittare har hört av sig till Tittarservice där hen har dåligt samvete för tidigare arga mail - men ogillar fortfarande SVT:s verksamhet men vill förklara lite hur hen menar.

- Jag har tänkt på en sak SVT. Jag har under ganska lång period nu känt att jag starkt ogillar er verksamhet. Detta har med politik och värderingar att göra. Jag anser att ni ofta är lögnaktiga och propagandistiska av er. Jag anser att ni ofta vrider sanningen på ett vis som passar en politiska agenda som jag starkt ogillar. Jag anser att ni är dåliga på att ta till er av den kritik ni får för detta, för er partiskhet, för er (som det framstår för mig och många andra) ovilja att på riktigt lyssna på den politiska oppositionen. Ni förstår kanske att det leder till en hel del frustration att vara den som konstant känner sig motarbetad, nedtystad och liten. Ni kan säkert sätta er in i hur det känns att vara den som saknar en stark röst i en annan typ av samhälle, hur det känns att vara i politisk opposition i DDR, hur det känns att vara politisk opposition i apartheids Sydafrika. Hur det känns att vara i opposition mot Hitler eller Churchill under kriget(den förstnämnde förmodligen j*kligare) eller i nästan vilken historisk period som helst, någonstans i världen.

Det tär på en att sakna förmågan att påverka och att vara liten mot de som är starka. När det kommer till mig så är jag nationalist. Jag sätter ett värde på det svenska folket, och jag anser att ni försöker ta den identiteten från oss svenskar, samtidigt som ni visar stor förståelse för andra folks liknande strävanden. Detta är analysen jag och många med mig gör.

Men mina åsikter är egentligen inte speciellt relevanta för det jag tänkte gå in på. Det jag tänkte ge en kommentar på var en lite annan sak, men som såklart är relaterad till detta. När man känner sig motarbetat och förbannad så skriver man en hel del. Ja, inte bara det, när man skriver mot, med och om sina politiska motståndare så skriver man ibland saker som man egentligen inte riktigt helhjärtat tycker. Ibland är man sarkastisk, eller så skriver man satiriskt och ibland så överdriver man medvetet. Kanske inte framgår för mottagaren, men det är en del av argumentationstekniken och att ibland uttrycka sig plumpt är som jag ser det en del av att vara människa.

Så när jag kollade igenom mina gamla mejl som leder mig till gamla kommentarer av mig här på tittarservice så känner jag att jag har gjort just det, att jag har uttryckt mig plumpt, ohyfsat. Ibland kanske medvetet för att jag är så som person, lite tramsig, men det kanske inte framgår för läsaren på andra sidan alltid.

Jag ogillar som sagt er verksamhet, vilket jag har all rätt till, men när jag skrivit saker, saker som att jag önskar er verksamhet allt ont eller dåligt och liknande, och samtidigt ser på all ondska som sker på riktigt i vår värld, så känner jag mig lite illa till mods över vad jag själv kan ha sagt, eller att det jag sagt kan misstolkas. Mycket ondska sker i dag i vår värld, och mycket ondska har tyvärr ägt rum även nära oss på sistone, och jag fruktar att mycket mer ondska kommer tyvärr... Jag önskar er däremot absolut INTE någon sådan ondska. När jag har sagt saker som att jag önskar er verksamhet massa ont (eller liknande, kommer faktiskt inte ens ihåg vad jag sagt eller om jag ens skrivit så) så önskar jag helt enkelt att SVT går i konkurs, eller att cheferna byts ut eller något liknande av den kalibern. Är det en snäll sak att säga? Nej, kanske inte. Som sagt, jag gillar er inte som verksamhet, men när jag sagt taskiga grejer till er så önskar jag er helt enkelt ingenting värre än en konkurs, och det är verkligen inte "allt ont", sett i förhållande till allt riktigt dåligt som sker i världen. 

Jag vet inte, inte direkt en frågeställning, men jag kände bara att det vore fint att i efterhand tänka efter lite på och reflektera över vad man sagt på tittarservice och klargöra vad man egentligen menar. Och även om ni är en stark maktorganisation som ska tåla en hel del så får man kanske ogilla er med lite mer eftertänksamhet. 

Med medmänskliga hälsningar.

Nu är det er tur att reflektera över vad ni kan ha gjort fel, och hur ni kan bättra er! Ett tips är, lyssna bättre. 

Tja.


247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör