13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Carrie Mathison (Clare Danes)

Carrie Mathison (Clare Danes) (Foto: Antony Platt /Showtime Networks)

Publicerad 5 februari 2018 06:31

Homeland

Nu är det dags för sjunde säsongen av den amerikanska dramaserien Homeland, om den före detta CIA-agenten Carrie Mathison.

Säsong sex av Homeland slutade med ett mordförsök på president Keane (Elizabeth Marvel), som efter detta bröt sitt löfte till Carrie Mathison (Clare Danes) och arresterade 200 medlemmar av underrättelsetjänsten, inklusive Saul Berenson (Mandy Patinkin), Carries mentor.

När sjunde säsongen börjar har Carrie Mathison lämnat jobbet på Vita Huset och flyttat tillbaka till Washington D.C. Hon bor tillsammans med sin syster Maggie (Amy Hargreaves) och arbetar med att försöka få de 200 medlemmarna av underrättelsetjänsten frigivna.

Den första säsongen av Homeland började sändas i november 2011 i SVT, men sedan dess har SVT ständigt försökt att sända veckans avsnitt dagen efter Showtime sändningar. Carrie Mathison arbetade från början som CIA-agent – trots att hon är bipolär – och var en orädd, på gränsen till dumdristig, amerikansk förkämpe.

Under säsongerna har mycket hänt och Carrie Mathison har bland annat blivit mamma, förlorat barnets fader, bott och arbetat i Tyskland och mycket mer.

Homeland: Måndag 12 februari kl 21.45 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör