13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Julkalendern

Max (Vincent Wettergren), Professor Styregaard (Eva Rydberg), Asrin (Monna Orraryd) och Lima (Naima Palmaer). (Foto: Ulrika Malm /SVT)

Publicerad 27 november 2017 12:27

Jakten på tidskristallen

Årets julkalender Jakten på tidskristallen är ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta.

- Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar, men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger regissören Tord Danielsson.

Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper.

De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel.

Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det ingen julafton!

Julkalendern Jakten på tidskristallen: Fredag 1 december i SVT1, SVT Play, Barnkanalen och Barnplay. Vardagar kl 7.15 och kl 18.45, helger kl 8.45 och kl 18.45.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör