21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Isabelle McAllister och Erik Ekstrand.

Isabelle McAllister och Erik Ekstrand. (foto: SVT)

Publicerad 5 oktober 2017 14:58

Maxat

Isabelle McAllister och Erik Ekstrand är programledare för Maxat, ett nytt explosivt och roligt bygg- och vetenskapsprogram fullt med explosioner, höga fall och brinnande bollar.

- Inget är för stort, inget smäller för högt, inget är för farligt och inget är för tramsigt i Maxat, säger Isabelle McAllister och Erik Ekstrand om det nya programmet.

Tycker du det är svårt att komma upp ur sängen på morgonen? Eller är du trött på att blåsa ut ljusen på födelsedagstårtan? Eller har du kanske svårt att spola toaletten eftersom spolknappen sitter bakom ryggen? Eller tycker du det helt enkelt är tråkigt att måla naglarna? I Maxat löser Isabelle McAllister och Erik Ekstrand enkla små problem med enorma, roliga och explosiva Maxat-maskiner. Här finns inga gränser!

Kedjereaktion

En Maxat-maskin är en slags kedjereaktion där sylvassa yxor, rullande pianon, hoppande motorcyklar, eldkanoner och livsfarliga katapulter tillsammans ska lösa ett vardagligt problem. Erik och Isabelle har tillsammans med sitt Maxat-gäng en vecka på sig att bygga klart maskinen och få alla delar att funka så att maskinen till slut löser problem som att måla naglarna, klä julgranen, knacka på en dörr… Allt såklart på ett maxat sätt.

Isabelle McAllister är sedan tidigare känd från Fixa rummet i Barnkanalen. Hon har även under flera år jobbat med bygg-tv och varit inredare. Erik Ekstrand gör debut som programledare i Barnkanalen och är mest känd sedan tidigare som ena halvan av humorduon Erik och Mackan.

Maxat har producerats med Barnplay som första plattform och kommer sändas där i sju minuter långa avsnitt under veckorna. På söndagkvällar sänds hela programmet i ett svep i Barnkanalen.

Maxat har premiär i Barnplay den 9 oktober och i Barnkanalen den 15 oktober.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör