20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Vår tid är nu

Nina Löwander (Hedda Stiernstedt) i Vår tid är nu. (Foto: Johan Paulin)

Publicerad 27 september 2017 20:10

Vår tid är nu

Den 2 oktober är det premiär för en av SVT:s största dramasatsningar någonsin.

Vår tid är nu är en passionerad familjekrönika i 20 avsnitt om kärlek, konflikter och svek.

Måndagen den 7 maj 1945 - andra världskriget är äntligen över och en ny, ljusare tid står för dörren. Mitt i fredsfirandet på Kungsgatan i Stockholm möts två främlingar i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. Överklassflickan Nina och kökspojken Calle vet inte ännu att deras korta möte kommer att få en omvälvande betydelse i många människors liv.

För familjen Löwander innebär krigsslutet en enorm lättnad. De driver Djurgårdskällaren, en av de finare restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med tveksamma medel lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren. Han vill fortsätta att driva den precis som familjen gjort i alla tider.

När mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna. Är familjens yngsta dotter Nina räddningen? Hon strider för att få öppna nattklubb i restaurangens festvåning, men hennes förälskelse i Calle vänder upp och ner på hennes liv.

Stormig konflikt

Djurgårdskällarens framtid utvecklas till en stormig konflikt i familjen. Men den som fattar de verkliga besluten är mamma Helga, som med hjälp av köksmästare Backe vakar över verksamheten. Nu står hon inför utmaningen att hålla samman familjen och samtidigt säkra restaurangens överlevnad i en ny tid.

I några av huvudrollerna ses Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt från Portkod och Charlie Gustafsson från Vikingshill. Serien är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind. För huvudregin svarar Harald Hamrell. Serien produceras av Jarowskij, producent Susann Billberg, i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

Från 2 oktober och 10 veckor framåt får tittarna följa familjen Löwander och restaurangens personal genom decennier av framgångar och nederlag, kärleksrelationer och konflikter, ackompanjerat av tidens musik och mode.

Säsong 2 sänds hösten 2018.

Vår tid är nu: Måndag 2 oktober kl 20.00 i S T1 (1:10)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör