10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Fotbollsproffsen Jimmy Durmaz och Albin Ekdal möter Viktor Lindblad, Aston Stering och John Hedegard plus deras 52 kompisar i en fotbollsmatch.

Fotbollsproffsen Jimmy Durmaz och Albin Ekdal möter Viktor Lindblad, Aston Stering och John Hedegard plus deras 52 kompisar i en fotbollsmatch. Vem vinner duellen? (Foto: Carlos Contreras /Jarowskij)

Publicerad 14 augusti 2017 15:05 - Uppdaterad 18 augusti 2017 10:06

Duellen

Tio barn i dragkamp mot Sveriges starkaste man eller en cyklist mot en ryttare till häst genom lerig skog. Vem vinner?

Oväntade och spektakulära dueller är huvudingrediensen i SVT:s nya lördagsunderhållning Duellen.

Under åtta lördagar tävlar lagen i studion om att gissa rätt på utgången i sex olika dueller. Hemma i tv-soffan kan tittarna gissa och tävla med Duo-appen.

Carolina Klüft och Micke Leijnegard är programledare och Carolina Klüft ska dessutom själv delta i några av duellerna, där hon antar minst sagt häpnadsväckande utmaningar. Bland annat ska hon springa ikapp med ett tunnelbanetåg. Carolina Klüft debuterar som programledare på SVT och är peppad inför sitt uppdrag.

– Jag föll direkt för Duellen som program och tror att både stora och små kommer att gilla det. Det ska bli spännande, inspirerande och tryggt att få göra programmet tillsammans med en så erfaren och duktig programledare som Micke. Nu känner jag att tävlingsmänniskan i mig börjar vakna till liv igen, det pirrar redan inför duellerna som jag ska utföra, säger Carolina Klüft.

Dråpliga och filosofiska utmaningar väntar.

– Duellen är en sagolik samling utmaningar, ofta knäppa och dråpliga men samtidigt i grunden filosofiska. För vem är inte fascinerad av människans eviga kamp mot elementen? Vem hinner först ner från taket på en skyskrapa: en kommandosoldat eller hissen? Sedan är det förstås kul att göra programmet tillsammans med Carolina Klüft, en människa som bevisligen har utmanat, och i viss mån besegrat, självaste tyngdlagen, säger Micke Leijnegard.

Programmet har med framgång sänts under tre säsonger säsonger i DR, danska public service-tv.

Duellen: Lördag 19/8 kl 20.00 i SVT1 (1:8)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör