21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Lauren Faber (Sofia Helin)

Lauren Faber (Sofia Helin) (Foto: Bernd Schuller /Beta Film)

Publicerad 11 maj 2017 22:44

Berlin under samma himmel

Sofia Helin spelar en av huvudrollerna i den tyska serien "Berlin – under samma himmel", som handlar om en ung, östtysk agent vars uppgift är att förföra och sedan spionera på västtyska kvinnor som jobbar på försvarsmyndigheter.

Lars Weber (Tom Schilling) har inlett en framgångsrik karriär som östtysk spion och blir glad när han blir utplockad som Romeo-agent av handledare Ralf Müller (Ben Becker). Hans första arbetsuppgift blir att förföra Lauren Faber (Sofia Helin), som jobbar som analytiker för den brittiska säkerhetstjänsten stationerad i Västberlin.

Lars framgångar gör pappa Gregor stolt. Gregor har själv uppfostrat Lars i Västberlin efter, vad Lars tror, en trafikolycka som dödade Lars tvillingsyster samt hans mamma. Gregor är en av många inofficiella Stasi-medarbetare som lojalt tror på socialismen även om en viss tvekan börjar dyka upp hos honom.

I samma hus som pappa Gregor bor också Lars storebror Conrad med hustru Gita. Han jobbar som lärare och är duktig på att veta vad man ska och inte ska säga i en stat som bygger på inoffeciella informatörer.

Berlin under samma himmel: Tisdag 16 maj kl 21.00 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör