20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Pernilla och Tareq skapar en lättskött och spännande suckulentträdgård i växthuset.

Pernilla och Tareq skapar en lättskött och spännande suckulentträdgård i växthuset. (Foto: Eva Robild)

Publicerad 27 april 2017 13:52

Trädgårdstider

En trädgård i toppskick- ett snärjigt uppdrag... Trädgårdstider inspireras i år av engelska trädgårdar. Pernilla Månsson Colt vässar sekatören för att klara årets trädgårdsutmaning: att komma med i den erkända trädgårdskatalogen The Yellow Book.

 

I säsongspremiären får vi följa med programledaren Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor på en inspirationsresa till England, där de besöker fantastiska trädgårdar. Tillsammans med kocken Tareq Taylor och inredaren Malin Persson ska de få trädgården i Skåne att blomstra i all sin prakt i slutet av sommaren. Målet är att komma med i The Yellow Book, en engelsk trädgårdskatalog där ambitiöst trädgårdsfolk platsar och får möjlighet att öppna upp sina trädgårdar för allmänheten. Penny Snell representerar The National Garden Scheme, organisationen bakom den årliga utgåvan av The Yellow Book. I slutet av augusti sker det slutgiltiga testet, när mrs Snells petiga finger ska göra en bedömning.

I andra programmet är Pernilla Månsson Colt och John Taylor kvar i det blomstrande England. Tillsammans med The National Garden Scheme inspekterar de en trädgård som har chansen att komma med i Englands ”trädgårdsbibel” The Yellow Book. I trädgården i Skåne fokuserar Malin Persson på funktion och skapar en sittplats av gamla betongrör. Tareq Taylor tar återigen på sig kockmössan och bjuder på en smaklig kycklingrätt med ramslök.

Resten av säsongen bjuder på hållbar inredning, trädgårdsdesign och planteringstips. Tareq Taylor tar på sig labbglasögonen och skapar ett eget odlingslaboratorium för effektiv självodling. Första bygget är ett hydrologiskt odlingssystem, ett system helt utan jord där enbart näringsrikt vatten cirkulerar. Malin Persson väcker liv i gamla material och skapar tilltalande uterum. Drömmen om att komma med i The Yellow Book är moroten i allt trädgårdsgänget gör.

Rosorna har aldrig varit större och bersåerna mer prunkande. Kommer de att klara uppdraget att skapa den mest enastående trädgården i Trädgårdstiders historia?

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör