19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Teemu Keisteri, Lina Puranen och Maija Waris.

Teemu Keisteri, Lina Puranen och Maija Waris. (foto: Sebastian Dalhstrand)

Publicerad 8 februari 2017 19:59

Finnomani - i Sverige

Förra säsongen gjorde programledarna Lina Puranen och Maija Waris upp med svenskarnas bild av Finland. Den här gången är det Sveriges största minoritetsgrupp, sverigefinnarna, som ger sin syn på det typiskt svenska.

I sex program träffar programledarna konstnärer, artister, äventyrare och komiker för att tillsammans utforska sitt hemland - Landet Lagom.

Resan genom Sverige tar oss med på en fisketur med anti-jantekrigaren och hiphopartisten Adam Tensta. Vi jagar banankartonger och försöker skapa ordning i performancekonstnären Felicia "Leffe" Kronlöfs kaotiska liv.

Humor och absurditet går som en röd tråd genom programmet och Finnomanis egna komiska musa, den finske multikonstnären Teemu Keisteri (även känd som Mr Windows 95 Man), är följeslagare även denna säsong. Teemu med sin röda dalahäst sänder vykortshälsningar från sin egna personliga resa genom Sverige.

Varje program avslutas med den i Sverige alltmer populära dansgrenen Finskt Disco. Petra Mede, William Spetz och Marit Bergman är några av de vi kommer att se dansa loss till finska versioner av discoklassiker såsom Ring My Bell och Daddy Cool.

Programledarna Lina Puranen och Maija Waris är sverigefinnar från Stockholms förorten Akalla, där alla gator har finska namn. De har båda en bakgrund inom konst, kultur och media.

Finnomani - i Sverige: Söndag 12 februari kl 18.00 i SVT2

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör