15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
The Collection

Paul Sabine (Richard Coyle) i The Collection. (foto: Lookout Point)

Publicerad 10 oktober 2016 06:30

The Collection

”The Collection” är en BBC-serie om hemligheter, lögner och mode som Oliver Goldstick (”Desperate Houswives” och ”Ugly Betty”) har skapat. Allt utspelar sig i Paris 1947, där två bröder försöker få ett modehus att resa sig ur andra världskrigets aska. 

De två bröderna Paul Sabine och Claude Sabine styr The House of Sabine. Paul och Claude är varandras motsatser, där Paul är den otroligt läckre men också hänsynslöse brodern som har hand om bolaget och hans övermodige, njutningsdyrkande yngre bror Claude försöker att föra in modehuset in i en ny tidsålder.

Bakom all glamour och framgång döljer sig naturligtvis förödande hemligheter som hotar att slita i sönder familjen Sabine. Paul och Claude har överlevt ett krig – men till vilken kostnad? Nu väntar en ny kamp, ett nytt slag, denna gång broder mot broder men också make mot hustru och protegé mot mentor.

”The Collection” är producerad för Amazon Prime, France Télévisions och BBC Worldwide och handlar om framgångens kostnad och utspelar sig under en viktig period i fransk historia, när mode blev ett verktyg i utveckling och uppfinningsrikedom.

The Collection: Lördag 15 oktober kl 21.30 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör