13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sveriges bästa hemtjänst

Sivert och Jewell. (foto: Johan Gunseus /SVT)

Publicerad 6 oktober 2016 12:45

Sveriges bästa hemtjänst

”Sveriges bästa hemtjänst” handlar om hemtjänstens vardag bortom rubrikerna.

I serien möter vi Henning som känner sig ensam och nedstämd. Lennart som kämpar för att sluta röka, för att inte förlora sina fötter. Sivert som vill spela på en kyrkorgel åtminstone en gång till innan fingrarna blir för gamla och Britt som inte vill något annat än att få leva så hon kan se sitt barnbarn växa upp.

Och vi följer de anställda i Vännäs kommun i Västerbottens inland genom tårar, oro och ångest, genom ilska och hopplöshet, genom snöstorm och tidsbrist, i vad de trots allt tycker är ett av de bästa jobben man kan ha.

Ann-Sofi Holm Danielsson, chef för hemtjänsten i Vännäs, har fått klartecken att utan extra anslag, experimentera lite för att Vännäs ska bli landets bästa hemtjänstkommun.

- Jag är trött på att få höra alla negativa saker om hemtjänsten. Det gör mig både ledsen och uppgiven. Samtidigt vet jag att min personal är vardagshjältar och gör skillnad för så många människor. Jag brinner för mitt jobb och alla de som är sjuka och äldre. Jag vill ge dem Sveriges bästa hemtjänst, säger Ann-Sofi Holm Danielsson.

Tillsammans med Yngve Gustafson, överläkare och professor i geriatrik, strävar Vännäs hemtjänst efter att bli bäst i Sverige.

Sveriges bästa hemtjänst: Måndag 10 oktober kl 20.00 i SVT1 (1:4)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör