13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Paret Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

Paret Sanna Lundell och Mikael Persbrandt. (foto: SVT)

Publicerad 28 september 2016 18:49

Sociala monster

Vad gör sociala medier med oss? Vad händer i hjärnan när vi får bekräftelse på sociala medier? Och varför sprids vissa klipp, men inte andra?

 Numera är sociala medier en självklar del av våra liv. Men hur påverkar vårt nya beteende oss? Vad händer i hjärnan när vi får bekräftelse på sociala medier? Och varför sprids vissa klipp, men inte andra?

Det ska programledaren Jens von Reis, journalisten Andrev Walden och psykologiforskaren Armita Golkar undersöka i nya serien Sociala monster.

Vi träffar kända och mindre kända makthavare som har blivit tongivande i sociala medier. Vi tar upp problemet med fejkade kändiskonton, träffar ofrivilliga internetkändisar och reder ut vad filterbubblan innebär. Och så har vi träffat sociala monster som John Cleese och mannen bakom Påvens framgångar på sociala medier, säger Jens von Reis.

Dessutom medverkar Filip och Fredrik, Sanna Lundell, Mikael Persbrandt och Kristian Luuk som försökskaniner i experiment utförda av journalisten Andrev Walden och psykologiforskaren Armita Golkar.

Sociala monster: start onsdag 5 oktober kl 21.00 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör