16 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Trädgårdstider

Inredaren Malin Persson, kocken Tareq Taylor, programledaren Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor i Trädgårdstider. (Foto: Max Tellving)

Publicerad 6 maj 2016 06:30

Trädgårdstider

Fyra säkra vårtecken är Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor, John Taylor och Malin Persson. Det handlar alltså om Trädgårdstider, programmet som är fyllt med tips och inspiration för trädgård och utemiljöer.

Trädgården ska i år formas i romantikens tecken, eftersom ett brudpar ska vigas här i sommar.

Trädgården utanför Lund kommer i år att bli mer romantiskt prunkande än någonsin. Det är i alla fall målet, när John Taylor inleder säsongen med att bryta ny mark med hjälp av grävmaskiner och motorsågar. Träden fälls och marken rivs upp, och efteråt plogar John marken med häst. Kökslandet ska bli större.

I det andra programmet ger sig Malin och Tareq på sitt största byggprojekt hittills i form av en gammal rostig container som Malin vill förvandla till en romantisk bröllopssvit. Pernilla och John trotsar regn och snö och planterar i det nya kökslandet, medan Tareq gör potatis- och palsternackspasta med broccolikräm.

Bröllopsplanering

I program tre börjar Tareq och Malin att planera för bröllopet. Ladan ska kunna fungera som en middags- och festlokal. Den rostiga containern kläs in med växter.

Vi tittar också tillbaka på de fem år som trädgården vuxit fram. Det handlar om allt ifrån hur olika delar av trädgården skapats till Tareqs matlagning genom åren.

Sammanlagt blir det nio Trädgårdstider, som tidigare hette Trädgårdstisdag, varav sex sänds i vår och tre under sensommaren.

 

SVT1 måndag 16 maj 2016 kl 20.00: Trädgårdstider (1:9)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör