10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SVT firar William Shakespeare!

SVT firar William Shakespeare! (Foto: Björn Abelin)

Publicerad 21 april 2016 12:16

SVT firar William Shakespeare

Den 23 april är det exakt 400 år sedan den världsberömde dramatikern William Shakespeare dog. Det firas i SVT med en helkväll i SVT2.

Kvällen inramas av Kulturstudion där programledaren Malin Jacobson Båth tillsammans med gäster analyserar och kommenterar Shakespeares olika verk.

Kl 19.50: En svensk, en dansk, en norsk och en Shakespeare

Dokumentärfilm om hur Shakespeares samtida beundrare Kung James reste genom våra nordiska länder för att gifta sig med Anne av Danmark. Resan blev senare inspiration för några av Shakespeares verk.

Det här är historien om den resan och om Shakespeare. Vi möter också nutida aktörer som berättar om hur Shakespeares verk framförs och gestaltas i Norden idag.

Kl 20.55: Shakespeare - mer än ord!

William Shakespeare använde så mycket mer än sina berömda ord när han byggde upp sin beundrade dramatik. En rad danser och massor av musik är inskriven i de flesta av hans pjäser och nu bjuder vi på de unika originalen.

En film av Ditte Feuk med brittisk-svenska The Players och dansare från kungliga baletten. Koreograf Mia Stagh och med musikaliskt urval av Kerstin Frödin. Följ med till en tid och plats fylld av påhittighet, påkostade kostymer, tvetydiga grepp och melodier.

Kl 21.30: Stjärnorna firar Shakespeare

En direktsänd supershow från Shakespeares födelsestad Stratford-upon-Avon. Storbritanniens absoluta toppartister hyllar William Shakespeare.

Kvällens värd är David Tennant, känd från Doctor Who och Broadchurch. Övriga medverkande: Judi Dench, Ian McKellen, Joseph Fiennes, Meera Syal, Alison Moyet och Rufus Wainwright. Det utlovas fest med massor av humor, musik och dans.

SVT hyllar William Shakespeare: Lördag 23 april: start kl 19.50 i SVT2

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör