13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Josephine Bornebusch

Skådespelaren och komikern Josephine Bornebusch. (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 9 mars 2016 07:00 - Uppdaterad 9 mars 2016 10:46

Bornebusch i tevefabriken

Skådespelaren och komikern Josephine Bornebusch är besatt av tv-serier. I ”Bornebusch i tevefabriken” dyker hon ner i tv-seriernas värld och träffar de stora stjärnorna och de udda genierna bakom succéerna.

– Jag får inte nog när en serie är slut, vill bara ha mer, veta mer. Här har jag fått det. Jag intervjuar författarna för Seinfeldt, vandrar runt i Downton Abbey-huset och lär mig gå som en zombie. Den här serien är för de som är nyfikna på hur det går till i vår tids tevefabriker. Kort och gott, en lustfylld ingång i tv-serievärlden för alla som knarkar tv-serier som jag, säger Josephine Bornebusch.

Statist i Bron

Josephine följer med bakom kulisserna på dramat Orange is the new black, gör en nervpirrande audition för rollen som Carrie i Homeland och hoppar in som statist i Bron.

Vi får träffa ikoner som Anthony Andrews från Ivanhoe och Brideshead revisited och Frances Conroy, som spelade Ruth i världens kanske bästa tv-serie Six feet under. Josephine provar också på livet som zombie i Walking deads Atlanta och får ett snack med komikerstjärnan Andy Samberg.

I serien vill bland annat Josephine ta reda på: Hur mycket jobb läggs ner på kostymerna i Downton Abbey? Hur många timmar tar det att bli förvandlad till Zombie i Walking Dead? Och hur svårt är det att vara statist i Bron?

Bornebusch i tevefabriken: Onsdag 16 mars kl 21.00 i SVT1 (1:6)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör