20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kinas mat

Programledaren Fredrik Önnevall provar risvin. I Kina skålar man i risvin för brudparets lycka, men det är även en viktig ingrediens i kinesisk matlagning. (Foto: SVT)

Publicerad 8 februari 2016 06:30

Kinas mat

Programledaren Fredrik Önnevall är tillbaka med en ny säsong av Kinas mat.

Del 1 av 8. Risvin. Wang Ying och Chen Feng ska gifta sig. En spåkvinna har utsett den mest lyckosamma dagen och nu följer den inhyrda orkestern varje steg de tar.

Bröllopsindustrin i Kina omsätter miljarder, men för många har det blivit för dyrt att gifta sig. Risvinet står i centrum, det går som en röd tråd genom hela bröllopet. Man skålar i risvin för brudparets lycka, men det är även en viktig ingrediens i kinesisk matlagning.


Kinas mat: Torsdag 11 feruari kl 21.30 i Kunskapskanalen

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör