19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Familjer på äventyr

Tina har arbetat mycket med massaj-befolkningen i Kenya och talar deras språk. Nu blir hon camp-chef på en eko-camp i nationalparken Masai Mara. (Foto: SVT)

Publicerad 11 januari 2016 06:00

Familjer på äventyr

Vem har inte drömt om att lämna den grå vardagen i Sverige för ett nytt liv på en främmande och exotisk plats? Möt fyra familjer som förverkligat sina drömmar, sagt upp sig från jobb, tagit farväl av klasskompisar, sålt huset och dragit iväg på sina livs äventyr.

I andra säsongen av Familjer på äventyr följer vi med Tina och sjuåriga dottern Agda som ska bo granne med vilda djur på savannen i Kenya.

Familjen Ternön byter villakvarteter i Varberg mot vita stränder och azurblått vatten på Sri Lanka. Marinbiologerna Peter och Mia Svenningsen Granberg har tillsammans med sina söner lämnat tryggheten i Lysekil för Tromsö och Svalbard.  

Familjen Gunnarsson lever på landsbygden i Ecuador sedan tre år tillbaka, men ska nu påbörja resan tillbaka till Sverige. Det är dags för nya äventyr, kulturkrockar och upptäckter i Sydamerika, Afrika, Asien och Arktis.

Familjer på äventyr: Tisdag 12 januari kl 20.00 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör