14 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Allt för Sverige

Kurt Engstrom, Alexis Bunten, Charles Wassberg, Jenna Woblewski, Nathan Arling, Beverly Wassberg, James Morgan, Karen Berg-Roylance, Jamie Lystra, John Winsher och Brooke Langton. (Foto: Knut Koivisto)

Publicerad 27 oktober 2015 06:00

Allt för Sverige

En rockstjärna från Chicago, en filmstjärna från Hollywood och en bondson från Minnesota. Nu har det blivit dags för dem och åtta andra svensk-amerikaner att få uppleva Sverige - landet där de har sina rötter.

Men bara en får chansen till en storslagen släktåterförening. I det första avsnittet anländer våra amerikaner till Gräsmark i Värmland, där en snabbkurs i svensk fikakultur och svenska matvanor står på schemat. Programledare är Anders Lundin.

För femte året i rad står ett gäng amerikaner beredda att upptäcka det land deras släktingar en gång utvandrade ifrån. I Allt för Sverige har deltagarna olika bakgrunder, vitt skilda yrken och bor spridda över USA.

Amerikanerna tävlar mot varandra, både i lag och individuellt. Tävlingarna har anknytning till svenska seder och myter och det blir både kulturkrockar och skratt. Efter en månads resor med aktiviteter runt om i hela landet belönas vinnaren slutligen med en träff med den efterlängtade, okända, svenska släkten.

Allt för Sverige: Söndag 1 november kl 20.00 i SVT1 (1:8)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör