13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sixten i Supershowen.

Sixten i Supershowen. (foto: SVT)

Publicerad 15 oktober 2015 11:03

Supershowen

Nu får barnen sig egen supershow! I höst leder artisten David Lindgren och dragshowartisten Peter ”SuperPeter” Englund ett nytt program där tittarna ska rösta fram Årets supershoware.

I ”Supershowen” framför barn sin favoritlåtar på scenen framför en jury bestående av Barnkanalenprofilen Ylva Hällen, koreografen Benke Rydman och sångerskan Kristin Amparo.

- ”Supershowen” handlar inte om att vara bäst eller att sjunga finast. Det handlar om att hitta sitt eget uttryck och att våga ta det hela vägen. Det är det vi vill förmedla och stärka barnen i, säger Kristin Amparo.

Auditionturné

I det första avsnittet får tittarna hänga med David Lindgren på auditionturné runt om i Sverige. Hundratals sökande barn ska bli 28 tävlande showare. Efter auditionavsnittet väntar sju deltävlingar. Serien avslutas med en direktsänd final där tittarna korar Årets Supershoware.

Barnen som tävlar har själva valt vilka låtar de ska tolka.

- Jag älskar tanter och tantmusik. Mina kompisar tycker att min musiksmak är jättekonstig. Men jag gillar att vara lite annorlunda, säger 10-åriga Hillevi som framför Alice Babs låt ”Swing it magistern”.

Supershowen har premiär måndag 19 oktober kl 18.30 i Barnkanalen (1:10)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör