15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Morgans mission

Morgans mission (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 1 oktober 2015 17:04 - Uppdaterad 2 oktober 2015 12:18

Morgans mission

Skådespelaren Morgan Alling har en mission – att upptäcka och motarbeta mobbning i en helt vanlig svensk skola.

Under några månader jobbar Morgan Alling och klass 8 C med att öka elevernas medvetenhet om kränkningar i deras vardag och att våga lämna den tysta massan och säga nej till mobbing i alla former. Morgans mission är en tuff resa in i den svenska skolans värld där grova kränkningar frodas mellan elever.

Mobbning handlar inte om onda barn - utan om onda mönster. Den övertygelsen är grunden i dokumentärserien "Morgans Mission" där Morgan Alling är beredd att gå genom eld och vatten för att nå sitt mål.

Mobbningsforskare

Här får vi höra berättelsen om Morgans kamp för att göra något åt mobbning och kränkningar i skolor. Men det är också berättelsen om hur eleverna i en helt vanlig skolklass, klass 8C från Norreportskolan i Ystad, under loppet av några månader skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter som förändrar dem för alltid. Till sin hjälp har Morgan en av Sveriges främsta mobbningsforskare - Björn Johansson.

-  Många svenska tv-kanaler har försökt hitta ett sätt att skildra det här svåra samhällsproblemet. För två år sedan sände dansk tv (DR) ”Myginds mission”, en serie som fick stor publik. Nu har vi på SVT utvecklat programidén och gjort ”Morgans mission”, säger Petter Bragée, projektledare för Morgans mission.

Morgans mission är producerat för SVT av det danska produktionsbolaget STV.

Morgans mission (1:5): Måndag 5 oktober kl. 20.00 i SVT1

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör