6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kvartersdoktorn försöker bli pensionär.

Kvartersdoktorn försöker bli pensionär. (Foto: Johan Palmgren)

Publicerad 19 augusti 2015 12:09

Det är inte så dumt att bli gammal

En folkkär kvartersdoktor försöker bli pensionär och ger sig ut på en vindlande resa. En hundraåring konstaterar att det är bättre sent än aldrig, tar tag i det här med datorer, börjar blogga och gör succé.

En två meter lång en, sjunger sig ur hemlöshet och missbruk och turnerar som Sveriges längsta jazzkatt. Magnus, Dagny och Kent. Tre liv, tre filmer, men med ett gemensamt: det är inte så dumt att bli gammal.

Det är inte så dumt att bli gammal - en dokumentärserie av Åsa Blanck som sänds tre torsdagar i följd - 20 augusti, 27 augusti och 3 september 21.00 i SVT1.

Kvartersdoktorn

Avsnitt 1: Kvartersdoktorn försöker bli pensionär. Kvartersdoktorn är trött och bestämmer sig för att gå i förtida pension. Men längtan efter att göra något mer, att vara behövd, håller honom vaken om nätterna. Vem är man om man inte längre är sitt jobb?

20 augusti 21:00 i SVT1

"Nu ska jag leva lajban"

Avsnitt 2: Livet börjar vid hundra.Världens äldsta bloggare och Sveriges modernaste pensionär har hon kallats. Dagny Carlsson, 103 år, föddes samma år som Titanic sjönk. Nu, hundra år senare driver hon en blogg med över en halv miljon besökare. ”Kom inte till mig och säg att det var bättre förr. För det var det inte. Nu ska jag leva lajban den tiden jag har kvar.”

27 augusti 21.00 i SVT1

Sjunger sig ur missbruk

Avsnitt 3: Vägen till vansinnet.Oklanderligt klädd äntrar han scenen för att återta sitt liv. 57 år gammal hamnar Kent äntligen på en plats där han känner sig hemma. Följ hans resa när han sjunger sig ur hemlöshet och missbruk – genom musik, återfall, glömda gravar och nya vänskapsband. ”Jag levde som om varje dag var den sista. Tänkte; jag ska bara supa och invänta döden. Men nu jag har fått tillbaka mina ambitioner igen.”

3 september kl 21.00 i SVT1247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör