20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Alica Whelan (Jemima West).

Alica Whelan (Jemima West). (Foto: Joss Barratt/All3media)

Publicerad 15 juni 2015 18:13

Indian summers

”Indian summers” är ett drama som utspelar sig 1932, i slutet av det brittiska imperiets kolonisering av Indien. Vid Himalayas sluttningar, i Simla, finns ett litet område som kallas ”Lilla England”, där återstoden av en brittiska grupp lever kvar. Men det är ett samhälle på fall, där de unga indierna vill göra revolution och bli fria från sina kolonisatörer.

Det handlar om två familjer i ”Indian Summers”: en brittisk och en indisk. De två familjerna dras samman och isär beroende på de konflikter som utspelar sig i regionen, den – ofta – förbjudna kärleken och motsättningar i de två familjernas kulturer.

Men Indian Summer betyder också brittsommar och det var då den brittiska överklassen lämnade de stekheta storstäderna i Indien för att bege sig till sina svalare semesterhem vid den norra gränsen av Indien.

Ralph Whelan, som jobbar som privatsekreterare till den brittiske guvernören i Indien, Lord Willingdon, tar med sig sin syster Alice till Simla, där Cynthia Coffin – de brittiska familjernas  överhuvud i Simla – förbereder sommaren för sina rika vänner och grannar.

Indian summers: Lördag 20 juni kl 21.00 i SVT1 (1:10)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör