21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Eva Delectorskaya ( Hayley Atwell)

Eva Delectorskaya ( Hayley Atwell) (Foto: Red Arrow International GmbH)

Publicerad 26 maj 2015 16:31

Restless

Brittisk spionthriller från 2012. Om kärlek, dubbelspel och förräderi i den brittiska underrättelsetjänsten under andra världskriget

Vad händer med ditt liv när allt du tog för givet visade sig vara en lögn? Det får Ruth Gilmartin uppleva när hennes mamma en dag berättar att hon levt ett dubbelliv.

Hon är inte alls den respekterade Sally Gilmartin utan istället Eva Delectorskaya, spion för den brittiska underrättelsetjänsten, som varit på flykt de senaste 30 åren.

Evas berättelse startar i Paris 1939. Hon är en ung, vacker rysk emigrant som rekryteras till den brittiska underrättelsetjänsten av Lucas Romer. Medan Romer utbildar Eva till att bli den perfekta spionen blir de två förälskade. Men när ett viktigt uppdrag misslyckas i USA och Eva plötsligt befinner sig i livsfara har hon plötsligt inget annat alternativ än att fly.

Serien Restless bygger på William Boyds spionthriller om kärlek, dubbelspel och förräderi. Rollistan är stjärnspäckad med namn som Hayley Atwell, Rufus Sewell, Michelle Dockery (välkänd för tittarna som Mary i Downton Abbey), Michael Gambon och Charlotte Rampling. Handlingen växlar mellan nu- och dåtid och kretsar kring Storbritanniens hemliga operationer som syftade till att få med USA i andra världskriget.

Restless: Lördag 30/5 kl 22.45 i SVT2 (1:2)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör