14 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Greklandsresan

Ulrika Tigerhov (91 år)och aktivitetsfixaren Dimitrios Tackis Sahpekidis iklädd Ulrikas hatt, utanför hotellet i Pefkochori i Grekland. (Foto: Eva Löfroth)

Publicerad 11 mars 2015 14:11

Livet ska levas livet ut

Greklandsresan är en dokumentär om 18 pensionärer som får chansen att åka på semester till Grekland.  Pensionärerna bor på särskilda boenden i Västerviks kommun och har, förutom hög ålder, en hel del sjukdomar som demens, cancer och kol.

Alla är dessutom mer eller mindre rörelsehindrade.

Dimitrios ”Tackis” Sahpekidis är en sann eldsjäl som arbetar med att anordna aktiviteter och utflykter för pensionärerna vid kommunens särskilda boenden. Men hjälp av hans engagemang blir den smått omöjliga drömmen om en semester i Grekland verklighet.

Dokumentären följer hela processen från idé till verklighet. Somliga av pensionärerna har aldrig varit utomlands och gråter av glädje när de inser att de ska få åka till Grekland.

Andra tvekar eftersom de tror att de är för handikappade för att kunna åka. Några har aldrig flugit flygplan tidigare och de flesta trodde att de aldrig mer skulle få uppleva något liknande.

Dokumentären är gjord av SVT:s Eva Löfroth och Ulric Bellman och följer pensionärernas liv under ett år. Resan till Grekland gjordes i augusti 2014.

Greklandsresan: Torsdag 19 mars kl 20.00 i SVT2

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör