13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Chloé och Nicole. Foto: SVT

Chloé och Nicole. (Foto: SVT)

Publicerad 7 mars 2015 11:44

Chloé och Nicole på MVH TV

Hur är det att blogga som yrke? Tisdagen den 10 mars har dokumentär-serien Chloé och Nicole premiär på MVH TV, där tittarna får följa 16-åriga Chloé Schuterman och 17-åriga Nicole Falciani som gjort karriär på att blogga.

Chloé och Nicole är två vanliga tonåringar – och ändå inte. Hur pallar man att blogga och podcasta som heltidsjobb samtidigt som man är en helt vanlig tonåring som måste gå i skolan som alla andra och har helt vanliga tonårsbekymmer som alla andra?

Vad händer bakom alla snygga bloggbilder och roliga fester? Och kan man någonsin sjukskriva sig från sin blogg?

– Det känns som att man kan visa upp en sida i serien som vi inte kan visa på bloggen, som vissa ämnen som kan vara svåra att formulera i text utan att det uppfattas fel. Då känns det lättare att göra det i rörligt material, samtidigt som vi kan ge en bättre verklighetsuppfattning av vilka vi faktiskt är. Många tror nog att vi lever världens mest glammiga liv, men så är det inte, säger Nicole.

Chloé och Nicole, som produceras av Nanushka television för SVT, sänds tisdagar kl. 16.00 på mvh.svt.se och visas även i SVT Play. Det första avsnittet av totalt åtta stycken visas tisdagen den 10 mars.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör