12 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Jordskott

Moa Gammel i rollen som Eva Thörnblad. (Foto: Johan Paulin/Palladium Fiction)

Publicerad 15 februari 2015 17:20 - Uppdaterad 15 februari 2015 17:29

Jordskott

Hur långt är vi beredda att gå för att skydda dem vi älskar, och vilka dolda krafter kan slå tillbaka om vi låter egoism och girighet styra våra liv? Jordskott är en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen.

Flera år har gått sedan poliskommissarie Eva Thörnblads (Moa Gammel) dotter Josefine försvann vid skogssjön i Silverhöjd. Det ansågs vara en tragisk drunkningsolycka, men kroppen hittades aldrig och Eva har inte kunnat släppa tanken på att någon tog henne.

Nu händer det igen. En liten pojke i Silverhöjd försvinner utan ett spår och Eva åker tillbaka till sin hembygd. Officiellt för att ta hand om arvet efter sin bortgångne far, storföretagaren Johan Thörnblad, vars företag bedrivit rovdrift på naturtillgångarna runt Silverhöjd. Men Evas egentliga plan är att ta reda på om det finns någon koppling mellan pojken och hennes dotters försvinnande.

Egna efterforskningar

Hon kommer i kontakt med den lokala polisutredaren Tom Aronsson (Richard Forsgren) och Göran Wass (Göran Ragnerstam) från Rikskriminalen, som engagerar henne i sökandet efter den försvunne pojken. Men Eva bedriver även egna efterforskningar och drivs snart mot starka och okända krafter.

Rollerna spelas av bland andra Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Richard Forsgren. Seriens skapare är Henrik Björn som även är seriens huvudregissör. I rollistan återfinns även Johannes Brost, Ann Petrén, Peter Andersson, Hans Mosesson, Ville Virtanen, Richard Forsgren, Vanja Blomqvist, Happy Jankell och många fler.

Start: Jordskott: Måndag 16 februari kl 21.00 i SVT1

Fakta:

Jordskott, som startar i SVT1 måndag 16 februari, är en dramathriller med rötter i den svenska urskogen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör