19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Max

Max (Foto: SVT)

Publicerad 12 februari 2015 07:00 - Uppdaterad 18 februari 2015 16:52

Den som får finnas

Om nio unga människor som alla har känt ett brännande utanförskap och som försöker passa in i samhällets normer.

De bjuder på sin vardag, sina drömmar och hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom. Deras vägar korsas på Astroteatern där de får sätta upp egna pjäser baserade på sina egna livserfarenheter. I första programmet möter vi Max vars drivkraft är att skriva poesi, Isabelle som höll sina ord inom sig tills hon var i tonåren och Marcus, som gärna vill jobba med teater och är stolt över sin diagnos.

Vad händer när man känner sig utanför redan som liten men själv inte förstår varför.

"Den som får finnas" handlar om nio unga människor som alla har känt ett starkt utanförskap och uppfattas som annorlunda och konstiga. Alla karaktärer har en unik historia och en egen problematik, alla har sitt eget sätt att bearbeta detta. Vi får ta del av spännande och gripande livsöden samt fascineras över hur hårt dessa människor måste arbeta för att överkomma saker som för andra kan förefalla bagatellartade. Vi får en inblick i deras vardag, problem de brottas med och vad de drömmer om. De vill berätta för andra hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom.

I första programmet får vi följa Max vars drivkraft är att skriva poesi. Han är nästan självlärd på gitarr och hans förebilder är Bruno K Öijer och Bob Dyland   

- Trots min sociala fobi utsätter jag mig för jobbiga situationer, jag tar inga genvägar!mellan raderna”. Det största problemet de möter i sin vardag är att de blir missförstådda och hamnar ofta utanför.

Den som får finnas: Söndag 22 februari kl 19.00 i SVT2

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör