12 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Traditionellt Luciafirande med Helena Paparizou, Sonja Aldén och Anders Ekborg och Oscar Fredriks kyrkas musiker och körer.

Traditionellt Luciafirande med Helena Paparizou, Sonja Aldén och Anders Ekborg och Oscar Fredriks kyrkas musiker och körer. (Foto: Daniel Lägersten)

Publicerad 8 december 2014 15:50

Lucia från Oscar Fredriks kyrka 

Tillsammans med Helena Paparizou, Sonja Aldén och Anders Ekborg står kyrkans lokala talanger för en julkonsert med bland annat den välkända orkestern från TV-serien Molanders.

Sonja Aldén är värd för programmet som i vanlig ordning bjuder på stor variation med traditionella sånger arrangerade av kyrkans egen konsertmästare Lars Hernqvist tillsammans med Oscar Fredriks Sinfonietta, Ceciliakören samt kyrkans kammarkör. En lokal och traditionell luciakonsert som varje år lockar hundratals besökare.

Helena Paparizou är uppvuxen utanför Göteborg och har gjort sig känd både nationellt och internationellt genom sin medverkan i Eurovision Song Contest där hon 2005 tävlade för Grekland med låten ”My number one”. Idag bor hon i Grekland där hon räknas till de stora stjärnorna och är aktuell med singeln ”One Life” från albumet med samma namn.

Sonja Aldén är sångerskan och låtskrivaren som fick sitt stora genombrott med låten ”För att du finns” i Melodifestivalen 2007. Idag är hon en av våra mest populära och folkkära artister, just nu aktuell med sin nya skiva ”Jul i andlighetens rum” som hon turnérar med runt om i Sverige.

Anders Ekborg är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och fick sitt nationella genombrott 1995 som Karl Oskar i musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Sedan dess har vi sett honom i otaliga filmer och TV-serier och sedan han debuterade som soloartist 2006 syns han även på de stora arenorna. Nu är han aktuell med konsertturnén ”En stilla jul”.


Lucia: Lördag 13 december kl 07.00 och 19.00 i SVT2

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör