16 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Allt för Sverige

Årets deltagare i Allt för Sverige. Bakre raden: Troy Bankord, Courtney Schlagel, Katie Malik, Nate Butler, Amanda Vinicky, Jennette Landes, Leslie Longoria, George Strid. Främre raden: Nick Jones, John Olson och Anders Lundin. Foto: Andreas Hillergren

Publicerad 17 oktober 2014 07:00

Allt för Sverige

Tårar, mera tårar, skratt och en och annan rejäl överraskning. Det saknas inte känslor när tio nya amerikaner står beredda att upptäcka det land deras släktingar en gång utvandrade ifrån.

Allt för Sverige är tillbaka med en fjärde säsong. De tio amerikanerna tävlar mot varandra, både i lag och individuellt och tävlingarna har anknytning till svenska seder och myter och det blir både kulturkrockar och skratt.

Efter en månads resor med aktiviteter runt om i hela landet belönas vinnaren slutligen med en träff med den efterlängtade, okända, svenska släkten.

I det första avsnittet anländer amerikanerna till Malmö via Öresundsbron. Det blir starka känslor på en gång när alla får en fin överraskning. Och så får de så klart lära känna Zlatan.

Katie Malik från Washington lever med en svår sjukdom. Katies svenska rötter finns i Skåne. Hon får reda på att en släkting som levde på 1700-talet har mer gemensamt med henne än hon kunnat drömma om.

Allt för Sverige: Start: Söndag 19 oktober kl 20.00 i SVT1 (1:8)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör