15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sveriges coolaste landslag är en varm och humoristisk dokumentär om med- och motgångar hos ett gäng personer med ovanliga förmågor.

Sveriges coolaste landslag är en varm och humoristisk dokumentär om med- och motgångar hos ett gäng personer med ovanliga förmågor. (Foto: SVT)

Publicerad 29 september 2014 07:00

Sveriges coolaste landslag

Sveriges coolaste landslag - svensk dokumentär från 2014. Kanske det inte är så många som vet att Sverige har ett landslag i minnessport. Tävlingarna går ut på att snabbt lära in mycket stora mängder information. Den med bästa minnet vinner.

I dokumentären lär tittarna känna personerna som utför dessa till synes övermänskliga prestationer och filmen skildrar lagets väg fram till VM i London 2012.

Vi får följa det svenska minneslandslaget när de reser runt i Europa under en tävlingssäsong. När de förbereder sig inför SM möter dem några av världens skarpaste hjärnor.

Förbundskaptenen Idriz Zogaj beskriver det som om svenska fotbollslandslaget hade fått in två nya Zlatan - på en gång. Detta leder till helt nya möjligheter för landslaget i säsongens stora final, VM i minne i London.

Sveriges coolaste landslag är en varm och humoristisk dokumentär om med- och motgångar hos ett gäng personer med ovanliga förmågor.

Torsdag 2 oktober kl 20.00 i SVT2: Sveriges coolaste landslag

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör