9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Valet med Janne & Belinda

"Valet med Janne & Belinda"startar 26 augusti och sänds tisdagar och torsdagar. (Foto: Sofia Sabel)

Publicerad 26 augusti 2014 11:08 - Uppdaterad 26 augusti 2014 12:04

Valet med Janne & Belinda

Ikväll är det premiär för Valet med Janne & Belinda – en direktsänd talkshow med Janne Josefsson och Belinda Olsson.

- Många som jag möter säger att de är helt ointresserade av politik, men när man börjar prata om Sverige och om hur de har det så kommer engagemanget fram, säger Janne Josefsson.

Talkshowen "Valet med Janne & Belinda"sänds direkt, med en av programledarna i studion i Göteborg och den andra mitt bland folk någonstans ute i landet.

I studiosoffan samsas såväl statsvetare som artister, med soffliggare och politiskt engagerade svenskar. Tanken är att låta samtalen bölja mellan stora frågor om demokrati och solidaritet och topplistor om politiska floskler och hur man snickrar en bra partilåt.

Uppsnack

- Vi står för uppsnack precis som i en VM-studio, och laddar upp inför valdagen utan att göra anspråk på att redogöra i detalj för vad varje parti tycker om till exempel jobben eller vården. Vi väcker frågorna om hur folk har det och hur de vill ha det, säger Belinda Olsson.

- Man kan se hur Sverige glider isär, hur några till exempel menar att Sverige blir mer rasistiskt, medan andra snarare tycker att toleransen ökar, säger Janne Josefsson.

"Valet med Janne & Belinda" har seriestart 26 augusti och sänds tisdagar och torsdagar kl 22.00 - 22.45 i SVT1 (6 avsnitt)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör