20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Atleterna

Rickard Olsson och Kajsa Bergqvist leder programmet Atleterna. (foto: Carlos Norlén)

Publicerad 18 augusti 2014 07:00

Atleterna

Vad har en poledancer, en snowboardstjärna och en beriden bågskytt gemensamt? Jo de är tre av sammanlagt 24 deltagare som efter stenhårda tester i styrka, uthållighet och snabbhet kvalade in till SVT:s nya tävlingsunderhållning Atleterna.

I programmet, som har premiär 23 augusti, tävlar deltagarna i par i tio klassiska idrottsgrenar, t ex löpning, höjdhopp, simning och klättring. Programledare är Kajsa Bergqvist och tävlingsledare Rickard Olsson.

Utanför tävlingarna, som avgörs i en specialdesignad multiarena, bor och tränar paren tillsammans i den närliggande Atlet-byn. Där får tv-publiken följa deras liv och uppladdning inför kommande utmaningar.

Anja Pärson

Varje vecka vinner paret med bäst resultat en träning med en elitidrotts-coach – t ex Christian Olsson, Anja Pärson eller Magdalena Forsberg. Paret med sämst resultat får lämna programmet.

Till slut finns bara det starkaste paret kvar. Vinnarna av Atleterna 2014.

Världspremiär

- Det känns roligt att kunna erbjuda en världspremiär som start på hösten. I Atleterna vinner och förlorar kvinnor och män tillsammans i par. Det ger en helt ny blandning av sport och reality med många känslor och mycket spänning på ett sätt som jag hoppas engagerar hela familjen, säger Mathias Engstrand, programbeställare på SVT.

Atleterna är ett helt nytt format som produceras för SVT av FremantleMedia.

Atleterna: start Lördag 23 augusti kl 20.00 i SVT1 (1:10)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör