20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Jordskott

Richard Forsgren, Moa Gammel och Göran Ragnerstam spelar huvudrollerna i Jordskott. (foto: Pelle Hallert)

Publicerad 9 april 2014 14:31

Jordskott - ny drama-thriller

I maj påbörjas inspelningarna av SVT:s nya drama-thriller Jordskott, en skrämmande historia i tio avsnitt med den svenska urskogen som fond.

Serien handlar om hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar mest, men också vad följderna kan bli om vi låter egoism och girighet ta över våra liv.

Tio år har gått sedan poliskommissarie Eva Thörnblads (Moa Gammel) dotter Josefine försvann vid skogssjön i Silverhöjd. Det ansågs vara en tragisk drunkningsolycka, men kroppen hittades aldrig och Eva har inte kunnat släppa tanken på att någon tog henne. Nu händer det igen. En liten pojke i Silverhöjd försvinner utan ett spår och Eva åker tillbaka till sin hembygd. Officiellt för att ta hand om arvet efter sin bortgångne far, storföretagaren Johan Thörnblad vars företag bedrivit rovdrift på naturtillgångarna runt Silverhöjd. Men Evas egentliga plan är att ta reda på om det finns någon koppling mellan pojken och hennes dotters försvinnande.

Rollerna spelas av bland andra Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Richard Forsgren. Seriens skapare är Henrik Björn som även är konceptuell regissör.

I rollistan återfinns bl a Moa Gammel, Göran Ragnerstam, Richard Forsgren, Ann Petrén, Peter Andersson, Hans Mosesson, Ville Virtanen, Johannes Brost, Vanja Blomqvist.

Jordskott produceras för SVT av Palladium Fiction för preliminär sändning 2015.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör