13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
 Henrik Fexeus

Kan verkligen vetenskapen trumfa instinkten i jakten i spelet om våra hjärtan? Henrik Fexeus söker svaret i Kärlekskoden. (Foto: Carl-Johan Söder)

Publicerad 28 mars 2014 15:10

Finns det en kod för kärleken?

Vad skulle hända om man slutade gå på instinkt och istället lät forskningen styra valet av partner? I ”Kärlekskoden” sätter två singlar sitt hopp till att vetenskapen ska hjälpa dom att hitta den rätta. Tillsammans med sexton kärlekshungrande kandidater ska dom ta reda på om det finns en kod för kärleken.

- Vi har varit ute på oprövad mark och försökt göra något som ingen tidigare har gjort. Resultatet har varit minst sagt spektakulärt", säger programledaren Henrik Fexeus.

Sverige är ett av Europas singeltätaste länder och andelen ensamstående bara ökar. Möjligheten att komma i kontakt med en partner har aldrig varit större, men ändå verkar det vara svårare än någonsin att hitta rätt.

Längtar efter att hitta kärleken

I Kärlekskoden får tittarna följa Staffan och Greta, två ofrivilliga singlar som längtar efter att hitta kärleken. Dom har åtta kandidater vardera som hoppas att just de är den rätta för Staffan och Greta. Tillsammans ska de ta reda på om vetenskapen kan hjälpa dom att fatta rätt beslut i kärleksspelet.

Om den rätte finns bland dessa åtta killar och åtta tjejer undersöks genom en serie av olika experiment. Under överinseende av programledaren Henrik Fexeus får våra huvudpersoner genomgå nydanande och relationsprövande tester.

Liv förändras

- Jag kan avslöja att vi har deltagarevars liv helt har förändrats genom att de deltagit i den här processen, säger Henrik Fexeus.

Kärlekskoden sänds i sex avsnitt med start den 24:e april klockan 21:00 i SVT1 och SVT Play.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör