7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Marie Richardson

Marie Richardson är med i nya dramaserien Ögon blå. (foto: SVT)

Publicerad 17 mars 2014 17:06

Politisk konspiration i ny dramaserie

SVT:s nya dramasatsning i höst heter Ögon blå och spelas in nu under våren. Ögon blå är en samtida thriller i tio avsnitt som utspelas i politisk miljö och några av skådespelarna är Adam Lundgren, Louise Peterhoff, Sven Nordin, Anna Bjelkerud, Marie Richardson och Kjell Wilhelmsen.

Henrik Georgsson (Bron, Våra vänners liv) och Fredrik Edfeldt (Faro, Flickan) står för regin. Huvudmanusförfattare är Alex Haridi (Äkta människor, IRL, En plats i solen).

Elin Hammar (Louise Peterhoff) får en dag oväntat besök på restaurangen där hon jobbar.

Gästen är Sveriges justitieminister och hennes före detta chef. Han kommer med ett överraskande erbjudande - Gunnar vill återinsätta Elin som sin stabschef. Ett jobb hon under förödmjukande omständigheter lämnat ett par år tidigare.  Trots sin tveksamhet bestämmer hon sig för att acceptera justitieministerns förslag.

Det Elin då inte vet är att hon omedelbart kommer att kastas in i ett nät av lögner och svek i jakten på sanningen om hennes företrädares försvinnande. Mitt under brinnande valrörelse går hennes intensiva sökande efter svar genom ett nutida Sverige, där det höga politiska spelet motiveras av girighet och maktlystnad. Ett spel där ett människoliv anses vara mindre värt än den slutgiltiga segern.

Ögon blå produceras av Strix Drama i en samproduktion med SVT och Film i Väst och premiär blir det sent i höst.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör