20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Missing people

Missing People söker en försvunnen person. (foto: Sofia Sabel)

Publicerad 25 februari 2014 15:01 - Uppdaterad 25 februari 2014 17:27

I spåren på Missing People

Nattligt pådrag efter Alexandra, 21, som drogad, psykotisk och i bara strumplästen varit borta i tre dygn. Sökande efter Holger, som alla tror tagit sitt liv efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för mordet på sin fru. Skallgång i Boden efter Watchereeya, som skulle ut och motionera, men som aldrig kom hem. ”Saknad” är en dokumentärserie i sex delar om Missing People – 25 000 frivilliga, ständigt redo att rycka ut för sina medmänniskor.

Varje år anmäls 7 000 människor som försvunna i Sverige. Vårt samhälle har inte resurser att söka efter alla, och därför startades Missing People.

”Saknad” följer kärnan i Missing People under 2013 och ser hur de bedriver sin spaningsverksamhet. I varje avsnitt följs två eller tre stora sökinsatser. Vissa får ett lyckligt slut, andra inte. Vi får också se hur en liten frivilligorganisation utvecklas när den växer och möter nya utmaningar och förväntningar.

Dramatisk skallgång

I det första programmet får Missing People in en efterlysning på en 21 årig tjej. Det blir en dramatisk skallgång med tvåhundra frivilliga som under ledning av den operativa chefen Peder Schillerström söker av nattsvarta skogar utanför Kungälv med ficklampor.

Man söker även efter Tuula Lavikaala, som har varit försvunnen i sex månader. Polisen har avslutat sin sökinsats men Missing People beslutar att hjälpa Tuulas döttrar för att försöka ge dem svar på vad som hänt deras mor.

I avsnitt två ställs en helt oprövad grupp i Norrbotten inför en svår uppgift. Watchereeya Bangsuan skulle ut och motionera men kom aldrig hem.

Polisen ger upp

Marie-Louise Lindh har precis startat upp Missing People Norrbotten och Peder Schillerström kommer dit för att hjälpa henne under hennes första skallgång. När polisen slutar att leta fortsätter Missing People och lyckas till sist med det som polisen inte klarade av.

Seriestart för Saknad: Tisdag 18 mars kl 21.00 i SVT1 (1:6)

Fakta:

Den ideella organisationen Missing People bildades 2012 och har snabbt blivit något av en folkrörelse med 30 lokalavdelningar runt om i landet.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör