16 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Peter Birro

Peter Birro (foto: SVT)

Publicerad 20 februari 2014 12:49 - Uppdaterad 20 februari 2014 12:52

Ny dramaserie av Peter Birro

Det handlar om två saker: musik och ung, desperat kärlek i Peter Birros nya dramaserie ”Viva Hate”, som har premiär i SVT i slutet av 2014. Det handlar om drömmen att bli något stort – om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna – och om konsekvenserna man alltid får ta, för valen man gör.

- Jag vill att ”Viva Hate” ska ha en respektlös intensitet. Alla karaktärer i serien är kompromisslösa – var och en på sitt eget sätt. Alla har en tydlig point of view. Det är allt eller inget som gäller – hela tiden, säger Peter Birro om sin dramaserie.

Serien utspelar sig mot en bakgrund av den aktiva musikscenen i Göteborg i början av 1990-talet. Daniel tycker att kärleken är en bluff och tror bara på Morrissey, vänskapen med kamraterna i rockbandet Viva Hate och drömmen om att bli någonting stort med dem.

- Det är ett oförutsägbart och handlingsmättat drama som kommer att gripa publiken med sin råhet och humor. Huvudpersonen Daniel kämpar för kärleken och sanningen. I sitt försök att hitta båda delarna blir musiken både en flykt och en lösning, säger regissören Jens Lien.

- Även om Viva Hate utspelar sig i början av 1990-talet, är detta en av de mest moderna texter jag läst på mycket länge. Blandningen av fantastisk humor, stor romantik och en stor, stor kärlek till karaktärerna, gör att jag tror detta ligger helt rätt i tiden, säger Martin Persson, producent från Anagram.

”Viva Hate” är en samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Väst.

"Viva Hate": 3 x 60 minuter, sändning: slutet av 2014

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör