13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Lotta och Leif på jakt

Vad händer om vi släpper ut Lotta Lundgren i skogen tillsammans med Leif GW Persson? (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 20 februari 2014 12:25

Leif ska lära Lotta att jaga

”Lotta och Leif på jakt” är ett nytt program i tio avsnitt à 15 minuter, som startar nu i vår.

Leif GW Persson har jagat ett helt liv. Lotta Lundgren har aldrig hållit i ett vapen. Hans mål är att lära henne allt hon behöver veta för att bli en jägare. Hennes mål är att begripa vad jakten, vapnet och jägarkulturen säger om vår tid. I Lotta och Leif på jakt får vi följa Lottas utbildning till jägare. Med goda matpauser däremellan.

Lotta Lundgren har länge funderat på vad männen håller på med därute i skogen. Hon har många manliga vänner som på senare år har blivit som förbytta sedan de började jaga. Och varför finns det så få kvinnor ute i skogen? Hon undrar över vad är det för enkönad subkultur som spirar bland tall och gran. Så, hon har bestämt sig för att ta jaktlicens.

Att Leif GW Persson älskar jakt har väl knappast kunna undgå någon. Han har jagat sedan han var liten grabb och jaktanekdoterna verkar aldrig sina.

I Lotta och Leif på jakt vill han dela med sig av sin kunskap och hon vill bli jägare. Vi följer dem i de olika moment en jägare förväntas kunna. Det handlar om att lära sig skjuta, om hur man tar ur, flår, styckar, förvarar och tillagar vilt. Men också om jakthundar, vapenhantering och utrustning - hela vägen från stövlarna till kepsen och bössan över axeln.

”Lotta och Leif på jakt” startar nu i vår.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör