13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Mia Skäringer spelar Vera i nya dramathrillern.

Mia Skäringer spelar Vera i nya dramathrillern. (Foto: Linda Alfvegren)

Publicerad 29 januari 2014 16:13 - Uppdaterad 29 januari 2014 16:15

SVT gör ny dramathriller

Ängelby heter en ny dramathriller som SVT spelar in under våren i Trollhättan och Vänersborg. Serien sänds i tolv delar i SVT1 med planerad premiär under hösten.

Mia Skäringer spelar huvudkaraktären Vera,som levt ett till synes behagligt liv, med make, villa, barn och jobb. Så förlorar hon allt i ett slag. Maken lämnar henne för en annan kvinna. Hon förlorar jobbet som maken fixat. Villan ska säljas. Desperat söker Vera nytt arbete och får ett enda svar. Ett kontorsjobb i Ängelby, en liten ort mitt i Sverige.

Precis innan hon är framme i Ängelby händer det. Hon kör på en pojke. I chock konstaterar hon att pojken är död. Men var det verkligen hon som dödade honom?

Vera har knappt hunnit in i byn innan hon är centrum i en mordgåta med många märkliga dimensioner. Vad är Ängelby egentligen för en plats? Och vad har byborna för relation till den stora stenen strax utanför byn?

- Vera är en oskuldsfull, varm och jordnära kvinna, som får sitt liv raserat och tvingas börja om, säger Mia Skäringer om sin roll. Historien är mystisk och oväntad vilket tilltalar mig, då man inte kan förutse vad som skall hända eller varför.

Göran Ragnerstam

Huvudregissör är Molly Hartleb, som bl a gjort serierna Hinsehäxan och Tjockare än vatten. För manus svarar Johan Kindblom och Tomas Tivemark.

I övriga roller ses bland andra Göran Ragnerstam, Joel Spira, Jessica Zandén, Danilo Bejarano och Anna Bielkerud.

Fakta:

Ängelby produceras av Tre Vänner/Svensk Filmindustri i en samproduktion mellan SVT, Tre Vänner/Svensk Filmindustri och Film i Väst.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör