10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Mästerskaparna leds av programledare Pernilla Månsson Colt och huvuddomare är Samir Alj Fält. Foto: Ulrika Malm/SVT

Publicerad 29 november 2019 11:31 - Uppdaterad 29 november 2019 11:33

”Genial programidé!”

”Genial programidé! Intressant att se vad en människa kan skapa med
sina händer. Dessutom är det ju spännande med en tävling"

"Så roligt att ni gör en program om hantverk och skapande. Men så tråkigt att det är så stressigt och tävlingsinriktat. Det dödar skaparglädjen och kreativiteten. Vem blir inspirerad att börja snickra när man ser det gäng panikslagna kombatanter skära sig i händerna och misslyckas i panikstress? Formatet känns jäkligt 2000 också. Det är slow tv som gäller nu. Kom in i matchen svt."

"Ville bara tacka för den mysiga och lärorika programserien Mästerskaparna. Hela familjen följer programmet och det är både inspirerande och spännande att följa deltagarnas arbete och vedermödor på vägen. Deltagarna har alla haft sköna personligheter, stöttat varandra och bjudit på sig själva, tråkigt varje gång någon åker ut. Vi är imponerade av alla fina saker som de gjort, härligt med riktigt hantverk och ”äkta” material. Också miljöer, domare och förstås programledare Pernilla håller samma höga klass!"

"Låt alla deltagare delta hela serien och samla poäng efter varje deltävling. Först i sista programmet utser ni vinnaren. Då får vi tittare se alla duktiga hantverkare delta i alla moment och får säkert se en progression hos alla, och får uppleva att en deltagare som inte blommat ut i ett material får visa sina kunskaper i ett annat. Och som tittare hinner man ”lära känna” alla deltagarna. Och snälla ge dem längre tid, vi som jobbar med våra händer vill inte att våra kunder ska tro att det ”fixar man på tre timmar”. Det blir ett hån mot oss som vill föra hantverksarbetet framåt och utveckla det."

"Programmet förstörs av tävlingsmoment."

"Skippa dessa fåniga dueller som alla tävlingar tydligen ska ha. Låt alla vara med i alla moment tävlingen igenom! Skulle vara mkt mer rättvist’"

"Kul program, MEN om man hamnat bland de sista tre gånger så borde man få åka hem utan någon duell I sista duellen var det en vettig tävling, men trava papper på höjden - löjligt!"

"Den avslutande duellen i gårdagens Mästerskaparna kl 2000 i TV1 handlade om att smida en skalle på ett rundjärn så att det inte föll igenom ett hål. Den ena duellanten var en kraftigt byggd man medan den andre var en spensligt byggd kvinna. Någon hänsyn till den stora skillnaden i duellanternas kroppskonstitution gjordes inte. Självklart vann mannen utifrån sin överlägsna styrka. Det var inte rättvist mot kvinnan. Jag tycker att man på något sätt borde ha tagit hänsyn till skillnaden i kroppskonstitution vid duellens utformning."

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör