10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Patric Hamsch tackar för tiden på SVT. Foto: Victoria Nordansjö

Publicerad 29 november 2019 09:47 - Uppdaterad 29 november 2019 09:55

Avtackning för Patric Hamsch

Onsdagen den 27 november var det avtackning av Patric Hamsch, nyhets- och digitalchef SVT Sport som lämnar SVT för att bli nyhetschef på Sportbladet.

Patric Hamsch har haft tio framgångsrika år på SVT. Han har arbetat både med nyheter och sport och har under åren haft olika ledarroller och bidragit storti arbetet med SVTSports rörliga bild och redaktionella och strategiska utveckling. Patric har brunnit mycket för och varit drivande i arbetet med SVT Sports arbete med jämställd nyhetsbevakning och har bidragit till att vi idag är världsledande på densamma.

– Jag har haft förmånen att få arbeta i väldigt många olika roller inom SVT och inte minst med så många kompetenta och trevliga kollegor och jag har trivts väldigt bra. Men nu är det dags att gå vidare och det ska bli spännande att få arbeta och leda Sportbladet i en tid då journalistiken utmanas och kampen om läsarnas tid är stenhård. Det har varit en barndomsdröm att arbeta på Sportbladet och jag ser fram emot det med spänning. Det kommer bli både utmanande och svårt men inte minst jätteroligt, säger Patric Hamsch.

Under onsdagseftermiddagen samlades många som ville visa sin uppskattning och ta adjö av Patric på Sporten. Sporthef Åsa Edlund Jönsson inledde avtackningen med varma och uppskattande ord och som inte minst också drog många skratt. Hon skickade bland annat med Patric tre böcker på vägen. Därefter följde kollegan och tf nyhetschefen Håkan Wikström, som under många år arbetat nära Patric, med ett tal och en gåva från kollegorna. Riksnyheterna med flera passade också på att tacka Patric genom Judit Ek, nyhetschef broadcast, och Michael Kucera, nyhetschef online.

Bilder från avtackningen:

Åsa Edlund Jönsson tackar Patric Hamsch för tiden på SVT Sport. Foto: Max Bursell

Patric Hamsch fick tre böcker av sportchefen. Foto: Max Bursell

Patric Hamsch tackas av tf nyhetschefen Håkan Wikström. Foto: Victoria Nordansjö

Kö för att krama om Patric. Foto: Victoria Nordansjö

Kollegor till Patric på avtackningen. Foto: Victoria Nordansjö

Victoria Nordansjö

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör