9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Gabriella Alan och Hugo Wennström ska leda P4 Södertäljes morgonprogram. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Publicerad 21 oktober 2019 15:28 - Uppdaterad 24 oktober 2019 17:12

Södertälje får eget morgonprogram i P4

SR storsatsar på ny redaktion med nio medarbetare.

I centrala Södertälje, inte alls långt från SVT:s redaktion, laddar just nu nio entusiastiska SR-medarbetare upp inför starten av ett nytt morgonprogram som startar 8 november och kommer att sändas på tre olika frekvenser.

Nya P4 Södertälje som ska sända måndag-fredag 6-10 vänder sig även till invånarna i Botkyrka, Salem och Nykvarn. Sammanlagt har dessa kommuner 220 000 invånare.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda lokala sändningar i det här området mycket bättre än tidigare eftersom vi är fler. Vi ska inte bara sända program vi ska också granska, intervjua spännande gäster och förstås ha koll på vad som händer, säger Lena Tideström-Sagström, chef för P4 Stockholm.

Vill ge bredare bild

De flesta medarbetarna på den nya redaktionen har koppling till Södertälje eller Botkyrka, antingen för att de bor i eller har vuxit upp i området. En av dem är sidekicken Gabriella Alan som numera bor i Södertälje men från början kommer från Botkyrka.

– En viktig uppgift för oss blir att förbättra invånarnas egen bild av sina kommuner. Att visa på att Södertälje och Botkyrka framförallt är annat än kriminalitet och andra problem. Men vi vill också bidra till att hela Sverige får börja lära känna Södertälje från insidan, säger Gabriella Alan.

Läs mer på SR:s hemsidalänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör