19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Are Nundal

Publicerad 5 september 2019 11:37 - Uppdaterad 5 september 2019 11:40

Are Nundal

Are Nundal, beställare och projektledare, slutar på SVT.

Are Nundal började som vikarie på SVTi för 13 år sedan. Sedan dess har han haft olika roller inom interaktiv utveckling och innehåll.

– Jag har varit med om otroligt mycket roligt och spännande. Har inte en dag ångrat att jag tog möjligheten även om det innebar en flytt från Norge. Det startade med utvecklingen av Play. Sedan utvecklade vi Play Rapport, Play Bolibompa, Play Premium. Men det mest spännande tycker jag var Flow. I det projektet nuddade vi på något riktigt visionärt. Det blev också en plattform att utveckla programmen för online som vi inte hann ta tillvara tillräckligt, säger Are Nundal.

Han fortsätter:

– Sedan var jag ansvarig för att utveckla det Play-unika utbudet. Det var kanske det mest spännande jag fick göra. Vi lärde oss otroligt mycket. Vi bröt ny mark med serier som Rebecca & Fiona, Portkod, Danne och Bleckan, Mitt liv som Hellner och vi jobbade med att hitta nya talanger. Några av dom är nu stora profiler. Flera program belönades med Kristallen-priser och nomineringar vilket jag är mycket stolt över. Vill också nämna resan vi gjorde med att utveckla nyhetstjänsten och alla leveranser till den. Jag är även stolt över Musikhjälpen och Språkkraft som jag jobbat med många år.

– Are tillhör de där ovanliga personerna i mediebranschen som förmår kombinera lång erfarenhet med äkta nyfikenhet och användbart nytänkande. Det har varit ett sant nöje att få jobba med Are. Han har gjort många viktiga insatser för SVT under lång tid, under de tre år vi jobbat ihop har han varit en nyckelperson i utvecklingen av vår nyhetstjänst i processerna mellan programledningen, nyhetsdivisionen och SVTi. Utan Ares kunnande hade vi haft svårt att jobba snabbt över silos i organisationen i allt från omgörningen av svt.se till utvecklingen av hur vi paketerar nyhetsbärande material från hela SVT:s utbud i nyhetstjänsten. Han har därtill vidgat mina vyer med fantastiska storys om det norska valfiskets historia och geopolitiken på Svalbard, säger Jan Helin programdirektör på SVT.

Are Nundal arbetar fram till den 30 september. Samma dag blir det avtackning.

– Det har varit en helt otrolig resa som jag är mycket tacksam att jag fått varit med om, men nu är det dags att kliva av. Härefter blir det Svalbard tillsammans med min ”kjæreste”. Jag känner redan att jag kommer sakna denna fantastiska staden men framför allt alla fina människor jag fått förmågan att lära känna, avslutar Are Nundal.

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör