12 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Maria Brännström

Publicerad 25 juni 2019 10:26

Maria Brännström

Maria Brännström började frilansa på SVT 1980, efter sin utbildning till filmfotograf på DI, och fick en tillsvidareanställning 1983 på dåvarande Nordnytt i Umeå. Hon fick börja sin filmfotografutbildning efter att hennes studiekamrat tipsat en kvällstidning och en riksdagsledamot, om att hon inte skulle få bli fotograf för att ”kvinnor ansågs för klena” för att jobba som fotografer!

– Jag minns när jag jobbade i Umeå med ENG-kameror, och kom tillbaka till Stockholm och fick förklara för mina kolleger hur de kamerorna funkade, säger Maria Brännström.

Maria gick så småningom över till programdivisionen och har jobbat med åtskilliga program som både fotograf och researcher. I alla år har hon varit fackligt engagerad och de senaste åren har hon suttit i valberedningen för Journalistförbundets klubb.

Nu går hon i pension och vi är många som kommer att sakna hennes engagemang, hennes strävan efter att göra allt för att få ”bra tv” och hennes stora hjärta. I alla år var hon kämpe i jämställdhetsfrågor, och hennes kolleger har lovat att fortsätta kampen.

– Mina år på SVT har varit innehållsrika och jag vill tacka alla trevliga och fina kolleger jag jobbat med under alla år.

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör