19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Robert Kandell, avdelningschef i Malmö, har fått ett nytt miljöuppdrag.

Publicerad 20 juni 2019 09:37 - Uppdaterad 20 juni 2019 10:11

Nytt miljöuppdrag till Robert Kandell

Robert Kandell, avdelningschef i Malmö, har fått ett nytt uppdrag kring att leda, utveckla och kommunicera kring SVT:s miljöarbete.

– Det känns fantastiskt kul att få det här uppdraget! Men det är också en utmaning som jag har väldigt mycket respekt inför. Det är viktigt att vi på SVT hela tiden utvecklas med ett levande och systematiskt miljöarbete. Och många frågor är komplexa. Som tur är kommer jag inte vara ensam i det här arbetet. Det kommer finnas en projektgrupp med stor kompetens som representerar de olika delarna av företaget, och många har redan ett stort engagemang och många goda idéer runt om på SVT, säger Robert Kandell.

Har du tidigare erfarenhet av miljöarbete?

– Både ja och nej! Jag har inte arbetat med miljöarbete i projektform eller som huvudsaklig arbetsuppgift, men som avdelningschef har miljöfrågor varit en del av arbetet. Som ansvarig för delar av Malmö har jag tagit beslut som till exempel ekologiska inköp, köpa in lånecyklar och att helt avskaffa engångsartiklar. Nu får jag chansen att bidra till betydligt större och mer omfattande åtgärder för hela SVT.

Finns det några särskilda områden du vill fokusera kring?

– Några områden är nog ganska självklara, till exempel hur vi reser, vilka fordon vi kör och vilka krav vi ställer när vi handlar upp varor och tjänster. Där skiljer vi nog oss inte så mycket från andra företag. Men det finns många andra områden att fundera kring. Det vore väldigt kul om vi kunde hitta en modell för hur vi dagligen producerar alla våra program mer miljövänligt. Eller kan vi bidra till miljöarbetet i Sverige med innehållet i våra program? Jag tror det är viktigt att det är en del av jobbet hela tiden och inte bara enskilda satsningar. När vi alla bidrar med små saker i vardagen gör det stor skillnad.

Robert Kandell arbetar i Malmö, vilket han ser både för- och nackdelar med.

– En fördel med att jobba i Malmö har varit att jag fått ta ansvar för många olika delar i verksamheten, det har varit allt från bilar till kaffe, säkerhetsfrågor och produktionsresurser. Det har gett mig både perspektiv och kontakter inom många relevanta områden på SVT. Förhoppningsvis kan jag utnyttja det i mitt nya uppdrag. En självklar nackdel är resorna. Mycket av jobbet kommer ske i Stockholm, men det finns bra lösningar för att jobba tillsammans på distans, även om personliga möten också är nödvändiga. Jag kommer tillbringa en del tid på tåget mellan Malmö och Stockholm, säger Robert Kandell.

Förstärkt miljöarbete

Det nya uppdraget som kommer att drivas av Robert Kandell är en del i SVT:s förstärkta miljöarbete. Läs mer om det i ”Ny drivkraft till SVT:s miljöarbetelänk till annan webbplats”.

– Uppdraget kommer inledningsvis handla om att forma en projektgrupp med deltagare från relevanta delar i företaget som till exempel Fastighet, Inköp/resor och Produktion. I uppdraget ingår även att skriva en handlingsplan baserat på vår årliga miljöuppföljning samt att skapa ett förhållningssätt för vårt miljöarbete kopplat till FN:s hållbarhetsmål/Agenda 2030, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.

Uppdraget startar den 15 augusti och är ett ett-års-projekt på 50 procent som ligger hos Organisationsutveckling på SVT HR & Kommunikation.

Charlotta Lambertz

Några delar i uppdraget:

  • skriva en handlingsplan med förslag på åtgärder för att förbättra oss baserat på SVT:s årliga miljöuppföljning
  • skapa ett förhållningssätt för SVT:s miljöarbete kopplat till FN:s hållbarhetsmål/Agenda 2030
  • delta i diskussionen miljö/produktion/drama
  • delta i projektet Framtidens mediehus (säkra miljöaspekterna i vårt nya TV-hus i Stockholm)
  • i samarbete med Internkommunikation skapa en plan för hur vi håller organisationen uppdaterad

Charlotta Lambertz

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör